Aanmelden voor de lezing (gratis) en / of de Paella (€ 12,50 p.p.) kan met dit formulier:

Verplicht in te vullen veld

Email
Ik wil op de hoogte blijven van volgende events
Naam
Aantal personen bij de Paella (€ 12,50 p.p.)

 

Individual design for the masses

STEEDS MEER MENSEN ZOEKEN MANIEREN OM AAN HUN INDIVIDU EXPRESSIE TE GEVEN. TECHNOLOGISCHE ONTWIKKELINGEN GEVEN DE CONSUMENT STEEDS MEER DE MOGELIJKHEID ZELF HET PRODUCT TE LATEN ONTWIKKELEN.

Welke gevolgen heeft het personaliseren van design voor: producten, leefomgeving, samenleving, duurzaamheid en de ontwerppraktijk? Hoe kunnen wij als ontwerpers op deze ontwikkeling inspelen? Op vrijdag 13 april 2012 vindt de derde lezing binnen dit thema plaats.

#3: ‘The FREEDOM OF THE Consumer’

Individual design for the masses #3“The Freedom of the consumer” is de derde lezing in een serie over de toekomstige rol van ontwerpers. Is “The Freedom of the consumer” de dood van de ontwerper? Ontwerpers ontwikkelen ideeën, consumenten bepalen de vorm, aldus het utopische beeld dat wordt geschetst in de Nanosupermarkt. De designer als esthetisch politieagent is voorgoed voorbij. Worden ontwerpers technologie ontwikkelaars die de grenzen bepalen van de vrijheid van de consument? Wat betekenen deze ontwikkelingen voor jou?

Arthur Tolsma zal wederom als gespreksleider zorgen voor een spetterend debat.

SPREKERS:

Prof. Leo Kouwenhoven (TU Delft)
Hoogleraar Leo Kouwenhoven is een van de winnaars van de Spinozaprijs, de ‘Nederlandse Nobelprijs’. Hij werkt met zijn vakgroep aan nanotechnologie en quantumtransport, en weet als geen ander wat de nieuwste ontwikkelingen zijn.

Jeroen van Erp (Fabrique)
Jeroen van Erp is creatief directeur en mede-oprichter van multidisciplinair ontwerpbureau Fabrique te Delft. Hij is niet bang zijn visie stevig en scherp neer te zetten om de controversie op te zoeken.

Marco van Beers (student TU Eindhoven)
Marco komt vertellen over zijn visie hoe NanoTechnologisch ontwerpen de toekomst zou kunnen veranderen. Een voorbeeld hiervan is de Nano Supermarket. Hij maakt deel uit van het team dat de bus door heel Nederland meeneemt en presenteert. Daarnaast is hij gefascineerd door empathische producten, exponentiële technologieën en de sociale implicaties die zij met zich meebrengen.

Paella

Na dit inspirerend debat kunnen we op krachten komen met o.a. heerlijke paella. De Spaanse geuren zullen ons verleiden tijdens het debat want de paella wordt ter plekke vers bereid.

» www.hangar36.nl

 

TwitterLinkedInFacebook

 

Adres:
Hangar36
Binckhorstlaan 36
2516 BE Den Haag

Openingstijden:
Vrijdag 13 april 2012
vanaf 16.30 uur.

 

Toegang:
Gratis voor de lezing
€ 12,50 voor de Paella

Routebeschrijving:
Routebeschrijving of
Google Maps